Private House Extension – Essex

The brief was to create an open plan family living space with different zones within it. This was achieved by removing the rear wall of the house and building out to create a large open space.

A new kitchen was built that flows into the family living space with a large dining area that has a library space attached. Roof lights allow natural light to fill the room and a 6 metre run of bi-fold doors to the rear allows the new space to open into the gardens. A media room has been created in place of     the old kitchen, which has its own entrance to the garden.

The work was carried out under Permitted Development and a Certificate of Lawful Development was obtained for the design and work. Construction and interior works were carried out by Morgan Berry Interiors and was delivered on time and within budget.

Status - Complete