New Family House – Sussex.

Malby Architects have designed a new family home on a private estate in Sussex. The house has been designed to sit in the landscape so that as you move through the house you are aware of the landscape that surrounds it. The house is sited to maximise views of the South Downs and to take advantage of natural daylight. A double height reception hall with a feature staircase leads to a large living area and kitchen which is central to the house. The large windows allow views of the landscape and these open onto terraces that  float over the site. Each bedroom has en-suite facilities with the master en-suite giving views across the landscape from the window that is level with the top of the bath. The materials echo the traditional Sussex barns and farmhouses and the crisp edges of the house give a stunning contrast to the soft landscape.

On site – completion Summer 2018